Natura 7

v.a. € 500, = subsidie op pelletkachels

5 januari 2016

Vanaf 1 januari is er een duurzaamheidsubsidie regeling van toepassing. Samenvattend houdt deze regeling in dat u minimaal €500,- subsidie op een pelletkachel kunt ontvangen. Bij een cv pelletkachel is de subsidie minimaal € 1400,-

Met deze subsidie ‘duurzame energie’ probeert de overheid duurzame energie te promoten, vooral om de CO2 uitstoot te verminderen. Deze subsidie loopt tot eind 2020, maar jaarlijks is er tot 70 miljoen beschikbaar. De subsidie geldt voor particulieren èn bedrijven in Nederland.

Wat houdt de subsidie regeling in:

  • U kunt voor alle nieuwe pelletkachels subsidie aanvragen (deze voldoen aan de EN 14785 normering). U kunt een lijst van de pelletkachels die in aanmerking komen voor subsidie vinden op de apparatenlijst. Let op, deze lijst wordt nog aangevuld, het kan dus zijn dat de pelletkachels nog niet op deze lijst vermeld staan.
  • U kunt subsidie ontvangen na aankoop èn betaling van de pelletkachel na 1 januari 2016. U mag de pelletkachel niet binnen een jaar na de subsidiedatum verwijderen.
  • De hoogte van de subsidie voor normale pelletkachels is €50,- per kW met een minimum subsidie van €500,-. De hoogte voor cv pelletkachels is € 80,- per kW met een minimum subsidie van € 1400,-
  • Meer informatie kunt u hier vinden:

     

Wilt u hulp bij de aanvraag van subsidie? Wij kunnen u daarbij helpen zodat uw aanvraag op juiste wijze wordt ingevuld.

Meer informatie vind u op deze site: https://mijn.rvo.nl/investeringssubsidie-duurzame-energie-isde-particulieren-2016