Unica-2 75

Meer warmte uit uw open haard

29 januari 2015

Vindt u ook dat er zo weinig warmte van uw huidige openhaard komt? Want zeg nou zelf er komt van een openhaard maar weinig warmte af en het verbruikt nogal veel hout. Het rendement van een open haard is maar 20%, maar je hebt wel 80% afval, dit wil zeggen 80% as wat weer opgeruimd moet worden en wil je onverwachts weg dan kan je niet van het vuur weglopen de haard moet eerst gedoofd zijn.

Een oplossing zonder hak- en breekwerk zijn de inzethaarden van Barbas en Wanders. Deze zijn meestal op maat van uw openhaard te leveren en kleine aanpassingen zijn altijd mogelijk. Deze haarden worden gesloten gestookt en hebben een rendement tot wel 80%. Dit wil zeggen dat je maar 20% afval/as overhoud. Dus meer warmte door minder hout en de haard kan prima getemperd worden zonder dat de ruit aanslaat. Doordat deze kachels zo goed te regelen zijn en dat het hout beter verbrand, kost u dit ook veel minder hout, dus minder hakken en sjouwen met hout. Om het uur een blokje in de haard is voldoende.

Maar wilt u helemaal af van het hout stoken dan kan een gasinzethaard een oplossing zijn. Bellfire en Global Fires hebben hier mooie strakke modellen voor ontwikkeld. Makkelijk te bedienen met een afstandsbediening vanuit uw luie stoel.