Matrix met Iggy en Lola

Een traditionel open haard in een nieuw jasje

10 april 2017

Zouden wij niet af en toe terug willen naar die oude gezellig tijd bij de open haard? Samen met wat vrienden borrelen, sterke verhalen vertellen en oude gebeurtenissen ophalen?

Maar ja een open haard stoken is niet echt van deze tijd. Er komt veel rook vrij en je hebt er weinig warmte van. Als de trek even niet goed is staat heel je kamer vol met rook. Ook van de rook die uit de schoorsteen komt kan de buurt aardig wat last hebben. 

Een oplossing is om een inzet haard in de open haard te plaatsen. De haard wordt dan gesloten met een glazen deur en het rendement schiet omhoog naar wel 75 à 80 %. Dus meer warmte, minder roet en minder brandstof nodig. De omgeving heeft geen last meer van uw houthaard en uw ruit blijft mooi schoon door de naverbranding welke in de haard is ingebouwd. Tevens bespaard u enorm op uw brandstof 

Ziet u liever geen deur en wilt u het gemak van een gashaard dan is de Matrix serie van Faber een perfecte oplossing. Door het ontspiegeld glas is deze haard niet van een echte open haard te onderscheiden. Het voordeel is ook dat de temperatuur perfect geregeld kan worden en dat bij elke stand u een sfeervol vuur kunt beleven, ook op de kleinste stand aangezien deze wordt ondersteund door een modulerende ledmodule.

Al deze haarden en meer zijn te bezichtigen bij De Drie Kronen te Boekel. Zij zijn 2e paasdag extra open van 12.00-17.00 uur.