Lima Keramiek

Duits stookweekend

5 oktober 2016

De winter komt er weer aan en het wordt weer tijd om het in huis behaaglijk en gezellig te maken. Want zeg nou zelf, een huiskamer zonder vuur is een plek zonder ziel! Maar welke haard past het beste bij u, hoe stook je het beste en ook niet onbelangrijk, met welk toestel kan ik het zuinigste stoken. Al deze vragen kunnen komend weekend beantwoord worden bij De Drie Kronen. Het weekend van 22 oktober staat in het teken van Duitse degelijkheid op het gebied van houthaarden in de breedste zin van het woord.

Want wat is er mooier op het gebied van verwarmen dan in je eigen woonkamer een mooi houtvuur stoken. Een nadeel kan echter zijn dat het in de woonkamer te warm wordt. In dat geval kan je er voor kiezen om een accumulerende haard te plaatsen. Deze haarden slaan hun warmte op in steen, keramiek, speksteen of plaatmateriaal. Deze materialen slaan de warmte op en geeft deze geleidelijk weer af. Als het vuur uit is, blijft dit materiaal nog lange tijd behaaglijke warmte afgeven. Er kan ook voor dubbelglas in de kachel gekozen worden zodat u een mooi groot vlambeeld houdt maar er geen overcapaciteit aan warmte ontstaat. Verder kan de warmte gebruikt worden om water te verwarmen. Deze wordt dan via leidingen door de c.v. getransporteerd of opgeslagen in een water boiler.

Tijdens het Duits stookweekend op zaterdag 22 oktober van 10.00-17.00 uur en zondag 23 oktober van 12.00-17.00 uur laat De Drie Kronen zien hoe je je sfeer en warmte in je woning kunt brengen op een sfeervolle, schone, makkelijke en zuinige manier d.m.v stoken op hout. De nieuwste houthaarden voor het nieuwste seizoen worden gepresenteerd.